Het leven gaat ons niet voorbij…

Stevo Akkerman

‘Het leven gaat ons niet voorbij’: een aantal avonden met thema’s, waarin de ernst van leven en dood, liefde en rouw, geluk en ongeluk door verschillende mensen vanuit verschillende kanten belicht worden. ‘Zware thema’s in een lichte setting’, zou je kunnen zeggen. Deze avonden staan gepland op 26 november, 28 januari, 3 maart en 19 mei.

We zijn heel blij dat we voor de eerste twee avonden alvast heel goede inleiders gevonden hebben die graag hun verhaal doen en met ons in gesprek willen gaan. Als eerste hebben we op 26 november schrijver en columnist Stevo Akkerman bereid gevonden om te komen praten naar aanleiding van zijn boek ‘Donderdagmiddagdochter’. Een zeer aan­grijpend boek waarin hij vertelt over zijn jeugd in een streng-gereformeerde omgeving, zijn twijfels, zijn huwelijk en het verlies van een dochter, nog voor ze ter wereld kwam, de spanningen in zijn huwelijk en het gevecht met zijn (on)geloof. In het boek is Akkerman bijzonder eerlijk en kwetsbaar en zo is hij ook als spreker; open deelt hij zijn ervaringen en spie­gelt ze graag aan die van zijn lezers en toehoorders.

Dit kan een prachtig begin worden van de serie avonden, waarop het niet in de eerste plaats gaat over de buitenkant van de kerk of de liturgie, maar over de realiteit van ons eigen leven, waarin geluk en ongeluk, liefde en breuk, geloof en ongeloof, leven en dood, telkens allemaal een plaats opeisen.

Wilt u vooraf het boek lezen?
We nodigen u hartelijk uit om te komen en ook om anderen mee te nemen. Voor wie het boek van Stevo Akkerman vooraf wil lezen: de parochie heeft een aantal exemplaren besteld, die u in de kerk/ Akker kunt aanschaffen voor de prijs van € 17,50 via Hella van der Meij. U kunt Hella ook hier bereiken: Hella1271@outlook.com of via telefoon: 035-6214903.