Positief opstaan

Elke zondag van de advent brengen de kinderen van de kinderkerk allerlei ideeën mee terug de ‘grote’kerk in. Zo laten ze een ieder meekijken met hun schilderwerk van een ‘glas-in-loodraam’, zo’n raam waarvan de kleuren gaan leven als het zonlicht er doorheen schijnt.

En elke week is er de envelop van de adventskalender met voor ons allen een taak. Voor de tweede week van de advent is dat dit:
‘We hebben gehoord dat er een tijd van vriendschap en gerechtigheid komt. Net als de kinderen van de kinderkerk gaan we proberen een positievere levenshouding te oefenen. Bedenk bij het opstaan deze week een positieve gedachte, een vrolijk liedje of een positief doel dat je meeneemt. Merk je dat je ergens kwaad over wordt of in een heftige discussie terechtkomt, denk dan terug aan deze vrolijke en positieve dingen. Wordt het een vrolijke en stralende dag? Hoe reageren de mensen om je heen?’

Een uitdagende opdracht voor deze week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *