Afscheid van de aartsbisschop

11 januari trad Joris Vercammen terug als aartsbisschop van Utrecht van de oud-katholieke kerk van Nederland. Tijdens het symposium over de toekomst van bisschopsambt dat hem op die dag werd aangeboden, werd ook de volgende video vertoond, die een inzicht geeft in het denken en doen van deze inspirerende man. Een nieuw interview in het dorp van zijn jeugd in België werd gecombineerd met beelden van de pelgrimstocht die hij in 2015 maakte door Zweeds Lapland.

Op zondag 26 januari zal Joris Vercammen als ‘gewoon priester’ voorgaan in de eucharistieviering in Hilversum. Een mooie gelegenheid om afscheid van hem te nemen als onze bisschop!
(Een verslag van het hele symposium, inclusief alle toespraken, kunt lezen op https://www.okkn.nl/?b=4244 met daarbij ook de verfrissende inbreng van onze eigen parochiaan Inge van Maaren!)