Consumptieschaamte

Als we het tij van opwarming van de aarde, stijging van de zeespiegel en uitputting van de aarde willen keren, dan zullen we onze levensstijl grondig moeten aanpassen. Diverse consumptiegewoonten zijn steeds meer ter discussie komen te staan, zoals het maken van vliegreizen, het eten van vlees en het gebruiken van een airco. Maar niet iedereen kan of wil dat zomaar helemaal opgeven. Zo lijden sommigen aan consumptie-schaamte, terwijl anderen boos reageren dat zij zich geen consumptieschaamte willen laten aanpraten.

Consumptieschaamte, een onderwerp uit de lezingenreeks Denken in de Driehoek, seizoen 2020: Je mag tegenwoordig ook niets meer! Op woensdag 11 maart laten Mirella Klomp (praktisch theoloog) en Franck L.B. Meijboom (hoofd Centre for Sustainable Animal Stewardship) hun mening horen. Uiteraard is ook die van de aanwezigen onmisbaar.

Denken in de Driehoek op woensdag 11 maart 2020 om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten.

Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com
Algemene informatie: Telefoon: 030 2315018 (Bernd Wallet).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *