Opmaat naar de zondag

Hemel en aarde horen bij elkaar, ze zijn niet los verkrijgbaar. Zo klinkt de boodschap op de zaterdagavond na Hemelvaartsdag. Dat is niet altijd zo simpel na te zeggen. In het voorgelezen verhaal over dat allerlaatste afscheid van Jezus horen we hoe Petrus zacht zei: ‘Hij is weg’ en huilde.
Rachel vertelt met hulp van de kinderkerkpaaskaars en Tim hoe je ook al ben je verdrietig verder kunt. Jezus heeft ons zoveel geleerd! Tim brengt dat nog even in herinnering met de Tien Woorden.

Pastoor Victor deelt enkele gedachten over de hemel en de aarde en kijkt alvast een klein beetje richting Pinksteren. In de voorbeden bidden parochianen voor wat ons bezighoudt, voor wat we God willen voorleggen.

De muziek in deze opmaat komt van Phi Nix. Zangeres Sinem en pianiste Janne zijn al eerder in onze kerk geweest. Ze waren erbij toen de studenten van de Hoge School Utrecht in ons kerkgebouw een concert gaven. Inmiddels proberen ze verder te gaan met hun passie voor muziek. Als mooie plek voor de opname van de song Wicked World herinnerden ze zich onze kerk, het interieur en de akoestiek. Sinem schreef de tekst voor Wicked World in een voor haar verdrietige tijd en ze verwoordde daarin ook de kracht die mensen kunnen hervinden om weer ergens voor te gaan staan.

Na flink wat uren oefenen zijn Sinem en Janne in de kerk gebleven om met hun muziek bij te dragen aan de opmaat voor de zondag. En zo is hun nummer Wicked World als een soort sneak preview te horen in dat zaterdagavondviermoment.

U kunt zaterdag 23 mei tegen 19.00 uur hier klikken voor het viermoment.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *