Opmaat naar de zondag

Goddelijke energie, onstuimige wind, vuur, dynamiek: in de periode na Pinksteren zit vaart! Pastoor Victor heeft het over God die je uitnodigt in zijn ruimte – jij daar jouw plek – om mee te doen met God.
Eenvoudig maar verre van simpel.
Een duif die niet terugkeert zorgt voor een nieuwe begin, met uit ons denkhoofd gegraaide woorden klinkt een gebed en in de voorbeden bidden parochianen voor de wereld, voor de ander, voor de kerk.
Om deze gedachten, gebeden en vertelling heen horen we de warme klanken van een saxofoon. Peter Vigh, lid van het Berlage Saxophone Quartet en achterbuurman van de pastoor, speelt Hongaarse volksmelodieën van Béla Bartók en György Ligeti.  
U kunt deze opmaat naar de zondag zien vanaf zaterdag 6 juni, 19.00 uur via deze link.

De vertelling over Noach en de vogels is een fragment uit een tekst van ds. Nico ter Linden, het uitgesproken gebed op deze vooravond van de feestdag van de Allerheiligste Drieëenheid is van Marloes Meijer, De eerste Dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *