Mmmmm…! Engelenkoekjes!

Niet zichtbaar in de streaming, maar bij het korte viermoment op zondag 20 december had Marieke Ridder een trommeltje met zelfgemaakte engelenkoekjes mee. Na afloop werd daar door de aanwezigen met zichtbaar genoegen van genoten.
Omdat we nog steeds in buurtengelentijd zijn, is het recept opgevraagd. Zie hieronder wat aan ingrediënten nodig is en lees ook hoe bloem, boter en suiker engeltjes kunnen worden.

 

Shortbread engelen
Shortbread koekjes zijn gemakkelijk te maken en behouden na het uitsteken of uitsnijden hun vorm, omdat het deeg verhoudingsgewijs veel bloem bevat.

Meng in een kom, met een mixer of met de hand, 150 gr bloem, 100 gr boter (op kamertemperatuur) en 50 gr suiker. Kneed dit tot een stevig deeg. Wanneer het zo droog blijft dat het niet tot een bal te vormen is, enkele druppels melk toevoegen.

Rol uit tot een halve cm dikte. Steek koekjes uit met een engelvormpje, of snijd koekjes uit rond een engelfiguur dat je uit een kartonnetje hebt geknipt. 

Bak de koekjes op 150 graden, ongeveer een half uur, tot ze licht gekleurd zijn (niet donker! Het horen vrij bleke koekjes te blijven). Bestrooi ze uit de oven met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *