Feestdag van de heilige Vitus

Op zondag 20 juni aanstaande vieren we de feestdag van de heilige Vitus. Voorganger is priester Ward Cortvriendt.
De eucharistieviering begint om 10.00 uur en vooraf aanmelden is gewenst. In de kerk houden we de onderlinge afstand in de gaten en wordt een mondkapje gedragen. Is de zitplaats bereikt, dan mag het mondkapje af.

Sint Vitus is de schutspatroon van het Gooi. Vandaar ook de vele kerken in onze omgeving.
In een legende over het leven van Vitus speelt een leeuw een rol. Keizer Diocletianus strafte Vitus omdat hij niet wilde offeren aan de goden van de keizer. De keizer stuurde een boze leeuw op Vitus af, maar Vitus sprak tot de leeuw en de leeuw ging aan zijn voeten liggen slapen. Bij het Vitusbeeld in onze kerk is de leeuw nog klaarwakker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *