Magnificat

‘Ja, grote dingen heeft de Machtige voor mij gedaan, heilig is zijn naam.’ Woorden die worden toegeschreven aan Maria, de moeder van Jezus. Krachtige woorden. ‘Hij toont zijn macht en de kracht van zijn arm en drijft uiteen wie zich verheven wanen, heersers stoot hij van hun troon en wie gering is geeft hij aanzien.’

In de viering van het ontslapen van de heilige Maagd Maria op zondag 15 augustus horen we de woorden van Maria in de schriftlezing, in liederen, muziek en voorganger emeritus-aartsbisschop Joris Vercammen zal in gebeden en verkondiging reflecteren op dat magnificat, de lofzang van Maria.

Welkom wie wil meevieren!

Zondag 15 augustus 2021, aanvang 10.00 uur, eucharistieviering
Graag vooraf aanmelden via deze link.

Aanbevolen, de digitale uitgave ‘Maria’, nummer 59 van de reeks Bezinning.

Onder andere over de plek die Maria inneemt in de diverse kerkelijke tradities en de geloofsbeleving. Wat is de stand van zaken in het oecumenisch gesprek over haar? Waarover zijn we het, theologisch gesproken, inmiddels eens? Een uitgave van de Raad van Kerken en hier te bestellen voor één euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *