Verlangen

Klaagzang, dat woord kleeft aan de profeet Jeremia. Jammeren, klagen, jeremiëren. Wat hield hem dan zo bezig, waar maakte Jeremia zich druk om? Wie luistert naar de eerste schriftlezing in de viering op de eerste zondag van de advent hoort woorden die toekomstperpectief bieden. ‘De dag zal komen… ‘ klinkt het hoopvol.
Wie kent niet het verlangen naar betere tijden? In deze tijd van advent, van verwachting en uitzien naar, lezen we elke zondag een tekst van een profeet. Woorden van toen voor nu om ter harte te nemen.

Voorganger in de eucharistieviering is emeritus aartsbisschop Joris Vercammen.
Aanvang: 10.00 uur.

U bent welkom, met een mondkapje. Vanaf komende zondag, eerste advent, zingen alleen enkele koorleden en soms de pastoor; allen op afstand. En wat voor ons allen blijft gelden: Houd afstand van elkaar in de kerk en daarbuiten. En hebt u verkoudheidsklachten, ofwel: moet u hoesten, snotteren, kuchen… blijf thuis!

NB: U kunt ook online meevieren met de vieringen vanuit de kathedraal in Utrecht en Haarlem.

Afbeelding: (deel uit) De profeet Jeremia, Michelangelo Buonarroti (1475 – 1564)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *