Licht in het duister

Gemeenteleden van de Regenboogkerk en parochianen van de rooms-katholieke en de oud-katholieke St. Vituskerken vieren elk jaar in januari samen tijdens de Week van Gebed. Dit jaar wordt die oecumenische viering in de grote St. Vitus aan de Emmastraat gehouden op zondag 16 januari. Thema, gekozen door kerken uit het Midden-Oosten, is ‘Licht in het duister’. Een herkenbaar verlangen. De wereldwijde coronapandemie, de economische, politieke en sociale crises, de spanningen tussen al dan niet grootmachten, de grote zorgen die er op velerlei gebied zijn, waar is nog licht en hoop?

De viering wordt voorbereid door leden uit de drie kerken, pastoor Jules Dresmé en Christiaan Boers zijn de voorgangers.

Aanmelden voor de viering kan vanaf woensdag 12 januari via www.vitus.nl. Het maximaal aantal bezoekers is vijftig. Uiteraard kan er ook online meegevierd worden, via https://www.vitus.nl/kerk-tv/.

Zondag 16 januari 2022
Aanvang: 9.30 uur