Proosten op de vrijheid

De kerkklok op het kerkplein luidde om 12.00 uur, donderdag 5 mei, de Vrijheidsmaaltijd in. Na een openingswoord proostten de plm vijftig aanwezigen met bubbels op de vrijheid. De glazen waren door het Nationaal Comité 4 en 5 mei speciaal vervaardigd voor alle locaties waar vrijheidsmaaltijden werden gehouden. De vrijheidsmaaltijd bestond uit een heerlijke soep met brood en een frisse salade, bereid door de kookgroep ‘Natuurlijk Samen’. (Het soeprecept vindt u overigens hier.)
Na eerst even kennis gemaakt te hebben werden aan de tafels gesprekken gevoerd over vrijheid. Want wanneer ben je nu eigenlijk vrij en gaan we wel goed met onze vrijheid om? Terwijl gitarist (en tevens kok) Eric musiceerde als ‘The last Tone’, wisselden de aanwezigen van tafel en vonden nieuwe ontmoetingen plaats tijdens een kopje koffie of thee. De maaltijd werd afgesloten in de kerk met een laatste optreden van ´The last Tone’.
Dank aan iedereen die heeft geholpen deze waardevolle middag te organiseren. Ook al moesten we er twee jaar op wachten, het was het meer dan waard!