Beauty and holiness

Choral evensong. In september jl werd deze vorm van prachtige koormuziek en gebeden in de Engelse kathedrale traditie bij meer nensen in Nederland bekend. Want, wie keek er niet naar de herdenkingen en vieringen naar aanleiding van het overlijden van Queen Elizabeth?
Choral evensong dus, vorm van een getijdengebed, een combinatie van ‘beauty en holiness’, om stil naar te luisteren. En ook om mee te zingen.

Op donderdag 24 november klinkt de eerste choral evensong in Hilversum, in onze Vituskerk aan het Melkpad, aanvang 19.30 uur. De evensongs worden gehouden onder auspiciën van de Hilversumse Raad van Kerken en vanaf januari is er iedere vierde donderdagavond van de maand een evensong.
Onze parochie stelt onskerkgebouw beschikbaar, voorgangers van verschillende kerken in Hilversum gaan om beurten voor, koren en organisten uit de regio verzorgen koorzang en muziek.
Vanaf januari is er iedere vierde donderdagavond van de maand een evensong.

NB. Om welbekende redenen wordt de kerk minimaal verwarmd. Trek uw dikke winterjas aan, doe warme sokken aan uw voeten en zing vol gloed mee!

Choral Evensong, donderdag 24 november, 19u30 tot 20u15 in de Vituskerk, Melkpad 12 Hilversum. Toegang vrij, collecte bij uitgang ter bestrijding van de kosten. Voorganger Heleen Weimar, zang Kamerkoor Akkoord o.l.v. Cees van der Poel, orgel Jaap Jan Steensma. Meer informatie: www.evensonghilversum.nl.