Welkom in de Dassenburcht

Het tempo ligt aangenaam hoog, dat van één recht en één averecht en dat van de onderlinge gesprekken. Breien en beppen, in De Akker op de donderdagochtenden en ja, hoe leuk en gezellig ook, het gaat hier wel degelijk over iets.

Donderdag 17 november was de eerste keer dat er in de tot Dassenburcht omgedoopte Akker werd gebreid. Alle aanwezigen hadden één breiwerk op de pennen: een das. Het doel van de brei-ochtenden is om in de week vóór de kerst tweehonderd dassen af te hebben. Dassen die in de boodschappentassen van de Voedselbank kunnen worden meegegeven. Dit ‘Das in de Tas’ is een initiatief van onze parochie en ook gemeenteleden van andere kerken doen mee.
Maar hopelijk zijn er veel meer breiende vrouwen én mannen die zich aansluiten en meehelpen om in ieder geval die tweehonderd dassen te gaan halen!

Een ervaren breier/breister hoef je ook niet te zijn om een lekkere lange das te kunnen maken. En er is altijd iemand aanwezig die kan helpen – indien nodig.
Bij deze de oproep om je op donderdagmorgen aan te sluiten en te komen breien. En zijn er buren, familieleden, vrienden, vriendinnen die kunnen meehelpen, vraag ze mee!

Wat ook kan is langskomen en de breigroep met gezelschap te ondersteunen.
De Dassenburcht /Akker is open op de donderdagochtenden op 24 november, 1, 8 en 15 december van 10.00 tot 13.00 uur, er is koffie en thee, het is er warm en gezellig, en vooral: we hopen echt om dat aantal dassen te kunnen halen!