Open Monumenten weekend 2023

Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentenweekend. Beide dagen is van 13.00 tot 16.00 uur van alles te doen op het kerkplein.  

Boekenmarkt (alleen zaterdag)

We hebben verschillende soorten boeken, religieuze, thrillers, kookboeken, kinderboeken, Engelstalige boeken, voor eenieder wat! De opbrengst van de boekenmarkt is bestemd voor het kookproject en de buurtAED.

Kookproject (alleen zaterdag)

Al 1,5 jaar koken vrijwilligers een 3-gangenmaaltijd met gedoneerde ingrediënten voor mensen die het niet breed hebben. De kookgroep verkoopt deze dag hun zelfgemaakte jam, tulbanden en heerlijke poffertjes! Ze vertellen je graag alles over het project onder het genot van koffie/thee/limonade “met iets erbij”.

BuurtAED (alleen zaterdag)

We willen graag een Buurt AED laten plaatsen aan de Akker. De gemeente betaalt mee, maar een deel moeten we zelf betalen. Kom op zaterdag vooral langs bij de BuurtAED-stand waar je al je vragen kunt stellen en een bijdrage kunt geven aan dit project.

Kinderactiviteiten

Voor de kinderen is er volop leuks te doen: knutselen, spellen, speurtochten, noem maar op.

Open Kerk

Kom in het Open Monumentenweekend ook even bij ons binnen kijken. De kerk is dit voorjaar prachtig opgeknapt. Er zijn foto’s van voor en na de opknapbeurt op een groot scherm waarop je duidelijk kunt zien hoeveel werk er is verzet.

Voortborduren

Net als vorig jaar zal Anneke de Ridder exposeren met haar bijzondere project ‘Voortborduren’. Deze expositie laat zien hoe creativiteit en hergebruik samengaan. Anneke vond tijdens het leegruimen van haar ouderlijk huis prachtige ingelijste borduurwerken waaraan haar moeder vele uren aandachtig had gewerkt. Lieve herinneringen. Wegdoen was geen optie en langzamerhand ontstond het idee om de borduurwerken te verwerken tot originele en eigentijdse tassen. Behalve tassen maakt Anneke ook andere gebruiksvoorwerpen zoals etuis en fotoalbums. Ze is zelf op beide dagen aanwezig voor vragen. Jolande en Mieke zullen haar vergezellen met haakwerk en quilts. Dit moet je zien!