Pasen voor beginners en gevorderden

Maar liefst veertig dagen lang is de voorbereidingstijd op Pasen. Een intense tijd, die uitloopt op de Goede Week en uiteindelijk op Paasmorgen. Een tijd vol met vieringen, rituelen en betekenis. Maar wat wordt bedoeld met die gebruiken, waar gaat het verhaal eigenlijk over? En waarom is Pasen het belangrijkste feest van de christelijke kerk? Voor wie daar meer over wil weten, worden drie avonden georganiseerd. Aan de hand van het boek ‘Intercity bestemming Pasen’ en met teksten, videobeelden, uitleg en gesprek gaan we op weg door dat verhaal van Jezus’ laatste dagen en zijn verrijzenis.

Data: 12, 19 en 26 maart
Plaats: Oud-Katholieke Kerk St. Vitus, Melkpad 12
Aanvang: 20.30 uur
Van te voren opgeven hoeft niet, maar is wel prettig.
Pastoor Leen Wijker, tel.: 035 624 80 09, e-mail: pastoor@stvitus.nl