Een weekend vol belangstelling

Monumentendagen 2009 was weer een geweldig succes. Op zaterdag bezochten 198 mensen en op zondag 163 mensen onze kerk.

De belangstelling was divers, de één was geinteresseerd in de architectuur, de ander in de Oud-Katholieke Kerk zelf en velen vroegen wat nou precies het verschil is tussen RK en OK. Zo heeft onze kerk dit weekend weer een stukje bekendheid gekregenen zijn enige vooroordelen uit de weg geruimd.

Beide dagen werden afgesloten met een concert. Zaterdagmorgen werd het orgel bespeelt door Gerard de Ridder en in de middag werd een orgelconcert gegeven door Bart Klijnsmit die werken speelde van John Stanley, J.S. Bach en F. Mendelssohn. Dit concert werd door 51 mensen bezocht.

Zondag middag werden voor 71 bezoekers door Bart Klijnsmit met medewerking van Evelien Dijk (sopraan) en Paola Mureddo (viool) werken uitgevoerd van Purcell, Händel, Haydn, Mendelssohn en Massenet. Hierbij werd gebruik gemaakt van het grote orgel, het koororgel en het kistorgel. Beide uitvoeringen hadden een hoog niveau wat het publiek dan ook liet merken.

In dit open-monumentenweekend is weer enorm veel werk verzet. Zo organiseerde Priscilla haar traditionele rommelmarkt. Tot nu toe is de opbrengst van de markt 1.235 euro. De verwachting is dat door het nadruppeleffect het eindbedrag rond 1.300 euro zal worden! Een mooi bedrag dat besteed zal gaan worden aan het uitstapje van de senioren.