Het Festival of Nine Lessons and Carols

 

is een vesperviering ter voorbereiding van Kerstmis. Deze traditie uit de Anglicaanse Kerk is begonnen in Cambridge waar het King’s College in 1918 startte met ‘The Christmas Eve Festival of Nine Lessons and Carols’. Sindsdien wordt deze viering geheel in stijl van de Engelse koortraditie jaarlijks gevierd. De viering begint met de door het koor gezongen hymne ‘Once in royal David’s city’ .

Na de eerste  gezangen volgt een lezing uit het Oude Testament en later worden teksten uit het Nieuwe Testament gelezen. Sommige hymnes worden door het koor alleen gezongen, bij andere bekende hymnes mogen alle aanwezigen meezingen. Een feestelijke viering in een sfeervolle kerk als opmaat naar het feest van kerst.
 

Uitvoerenden zijn het kerkkoor St. Vitus, ad hoc zangers en soliste Evelyn Dijk.
Het orgel wordt bespeeld door Geerten van der Wetering en het festival staat onder leiding van Bart Klijnsmit.

Vrijdag 18 december, 20.00 uur, toegang gratis