Kom, ga mee!

Gaandeweg je leven leer je erbij en mag je steeds meer zelf doen. De kinderen van Lering en Vermaak snappen dat. Sommigen van hen mogen al zelf naar school of mogen alleen naar de winkel om een boodschap te doen. En later, dan ga je steeds meer zelf doen en er komt een dag – sommigen moeten er nog even niet aan denken – dat je gedag zegt tegen je vader en moeder en ergens anders gaat wonen. Zo gaat dat: je trekt erop uit en ontdekt steeds nieuwe dingen.

‘Kom, ga mee’ heette de middag van Lering en Vermaak op zaterdag 6 februari. 
We hebben geluisterd naar verhalen uit de bijbel over mensen die op weg zijn gegaan. Zoals het verhaal van de vader en zijn twee zoons. Daar hebben de kinderen een mooie kijkdoos overgemaakt. En het verhaal van Abraham die op zoek ging naar een land, samen met God.

In de kerkviering zien we ook dat we onderweg zijn, met processies, maar ook wanneer gezegd wordt: ik zal opgaan naar het altaar Gods. Pastoor Leen vertelde dat hij na Pasen ook op weg gaat: meer dan honderd dagen gaat hij lopen en dan hoopt hij in Santago de Compostella te zijn. Natuurlijk ben je daar met een vliegtuig of een auto veel sneller, maar daar gaat het niet om. Pelgrims zijn lang onderweg om zo beter te kunnen nadenken en bidden. Dat kon best wel eens moeilijk worden, dachten de kinderen, toen ze de rugzak van twaalf kilo voelden….
Onderweg zijn, dat moeten we blijven doen. En dat mogen we doen met de zegen van God die belooft bij ons te blijven, waar dan ook.