Lering en Vermaak

 

‘Kom, ga mee’ Zo heet de middag van Lering en Vermaak op zaterdag 6 februari. Daarover gaat het in de verhalen die de kinderen zullen horen en daar hebben ook de kleur- en knutselwerken mee te maken: op weg gaan, het onbekende tegemoet, maar ook: weten dat er een thuis is.

De vorige middag van Lering en Vermaak in december had als thema ‘Tussen hemel en aarde’.

Pastoor Leen vertelde de kinderen dat we in de kerk ‘opgaan’ naar God. Niet alleen dat we daaraan denken, maar we doen het ook echt: bij de grote deuren zijn al trapjes omhoog en bij het altaar weer. Wie goed kijkt, zal zien dat veel kerken wat hoger liggen dan de andere gebouwen. In de kerk zitten we tussen hemel en aarde!

De kinderen speelden een tussen-hemel-en-aarde-ganzenbordspel, compleet met sterren en raketten. En we hebben nagedacht over engelen, de boodschappers van God. Hoe zou hun boodschap nu klinken? De kinderen schreven het op met glimmende stiften.

Een ander onderdeel was praten over plaatsen waar je je fijn voelt. Dat kan thuis zijn, achter de bank of in je eigen bed, maar ook ergens anders. Buiten, in de natuur bijvoorbeeld.
Dit en nog meer hebben we allemaal gedaan op de middag Lering en Vermaak.

(foto’s Marc de Groot)