Op zoek naar konijnenkeutels en verstopte bussen

Geen kind in de kerk te  zien tijdens de laatste middag van Lering en Vermaak… Des te drukker was het bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland. Daar zijn de kinderen een middag lang druk in de weer geweest met allerlei opdrachten. Twee groepen volgden de groene pijlenroute en kregen diverse opdrachten. Met de handen werd een dikke boom gemeten: 28 en een half maar liefst!

Boomstammen die op de grond lagen, werden opgetild om kriebelbeestjes te ontdekken: duizendpoten, glimmende torren en een hele familie pissebed werden aandacht bestudeerd door het vergrootglas. En inmiddels weten die kinderen ook dat je beter kunt ruiken, wanneer je neus nat is! Naar  konijnenkeutels (een productie van 345 keutels per konijn per dag) werd lang gezocht, maar helaas…. niet gevonden.

De twee andere groepen gingen op pad met hulp van een GPS: op het terrein waren letterboxen, een soort bussen, ingegraven die opgespeurd moesten worden.  Best spannend. En ja hoor, één groep raakte helemaal de weg kwijt. Gelukkig grepen Mieke en haar vriendin kordaat in en namen de navigatie over.

Uiteindelijk keerden alle groepen tegen het einde van de middag weer terug naar het startpunt waar nog even lekker kon worden gespeeld.

Daan ontdekte daar nog in de poel een ringslang en riep iedereen om te komen kijken.

Na een bord patat werd het tijd om afscheid te nemen van dit seizoen Lering en Vermaak, van elkaar, maar ook van Sannie.

Na zo’n twaalf jaar stopt ze met haar bijdrage in de leiding. Anderen mogen verder gaan met de catechese en met Lisa en Maghalie erbij als leiding worden weer nieuwe ideeën en energie toegevoegd. Maar we zullen Sannie best missen: het mooie verhalen vertellen, natuurlijk het aanleren van liedjes, de toneelstukken en nog meer.
Met een mooi boek en een boekenlegger waarop de kinderen hun namen hebben geschreven, hebben we haar heel, heel hartelijk bedankt.
(Stiekem denken we dat we elkaar nog wel eens zien. Sannie zei zelf al dat de kinderen van Lering en Vermaak welkom zijn om een keer mee te varen op de boot waar zij op woont…)

Voor de zomervakantie begint hebben alle catechesekinderen van het bisdom Utrecht nog een zomerfeest in Baarn. Heerlijk een hele dag in het bos! En na die grote vakantie volgen nieuwe middagen van Lering en Vermaak.