Volleybaltoernooi in Alkmaar: een goeie vijfde plaats!

Op tweede paasdag om 10.45 uur vertrokken we onder luid applaus van de toegestroomde fans (Bedankt Leen, Corry en Luuk) vanaf het kerkplein richting Alkmaar. De zwaar fitte selectie bestond dit jaar uit Bart N., Bart B., Stefanie, Sanne, Antonio, Elbert, Maaike, Tom, Annemarie en Herman. En natuurlijk de mascottes Anna, Lucas en Hugo. Na een bijna foutloze heenreis- gelukkig had Tom een tomtom- kwamen we aan in Alkmaar.

Het beloofde een zware dag te worden, aangezien we in de poule des doods waren ingedeeld. Zonder enige voorbespreking sprongen we de eerste wedstrijd als dartele veulens over het veld. Dit resulteerde in een prachtige overwinning op de Kaaspointers ! (Alkmaar): 28-22  Onze tweede wedstrijd was gelijk een hele zware tegen de kampioen van vorig jaar, the A-team (kampleiding). We werden door hen ook finaal weggespeeld met een desastreuze uitslag tot gevolg: 13-30. Dit was ons in jaren niet overkomen, maar gelukkig wisten we snel van deze domper te bekomen. OJÉ Den Haag was dan ook een gewillig slachtoffer om onze teleurstelling tegen weg te werken: 23-14. Hierna was de poulefase afgelopen en was het hopen op een beter resultaat dan de nummers twee in de twee andere poules. Want de beste nummer twee zou ook nog door kunnen naar de finaleronde.

Helaas bleek onze grote nederlaag in de tweede wedstrijd fataal en gingen we door voor plaats 5 t/m 8. De doelstelling werd gauw bijgesteld en een plaats in de top 5 moest nu toch tot de mogelijkheden behoren. Dan zouden we eerst met Egmond 2 moeten afrekenen, wat hartstikke goed lukte: 30-15. We waren door naar de wedstrijd om de 5e plaats waar we weer de Kaaspointers 1 tegen kwamen. We konden merken dat zij echt in het toernooi gegroeid waren, want dit was echt een wedstrijd geworden. Dan stonden zij weer voor en dan wij. Toch wisten we deze wedstrijd met 23-20 te winnen en een mooie vijfde plaats was een feit! Dit was natuurlijk nooit gelukt met de familie Nieuwenhuizen als supporters langs de zijlijn. Het was wederom een zeer geslaagd toernooi en volgend jaar zijn we er zeker weer bij, maar dan in Den Haag.

Groeten van Vita Nuova.