Hij is terug…

Woensdagavond 11 augustus verzamelde zich in de late avond een welkomstcomité in de aankomsthal van Schiphol om op vlucht KL1680 vanuit Barcelona te wachten. In dat vliegtuig zou immers pastoor Leen Wijker zich bevinden op zijn retour vanuit Santiago de Compostella, waar hij in drie-en-een-halve maand naartoe is gelopen. Het klopte: even na twaalven kwam hij – zo te zien blakend gezond – de douane-zone uit en zoende zich een weg door het verzamelde groepje. Het is dus officieel: hij is terug, de tocht heeft hem niet van zijn roeping afgebracht en we zien hem dus binnenkort weer op het altaar. Maar niet nadat hij nog een korte vakantie heeft om de indrukken van zijn pelgrimage een beetje te kunnen verwerken.

De pastorie is weer bewoond door zijn rechtmatige bewoner, de antikraakwachten hebben het pand verlaten, de zomer lijkt bijna voorbij…

Zie hieronder de foto’s van zijn aankomst. Klik op een plaatje voor een vergroting en blader dan door.