Postzegelverzamelaars

De doos voor gebruikte postzegels heeft een vaste plek op de tafel in het kerkportaal. Mevrouw Henny Hendriks-Jongsma zorgt ervoor dat de ingeleverde postzegels nog goede dienst doen: ze brengen geld op voor Tear, een hulporganisatie.

‘Het is alweer twee jaar geleden dat ik u berichtte over de opbrengst van alle postzegels. De opbrengst van de sindsdien verzamelde zegels is € 125,-. Een stuk minder dan de vorige keer, maar evengoed toch een mooi bedrag voor een goed doel.

Ik ga nog een poosje door met sparen, al is het te voorzien dat het de komende jaren nog minder zal worden. Het gebruik van postzegels wordt met name vanwege het e-mailverkeer steeds minder. En het aantal postzegelverzamelaars krimpt en daarmee de prijs voor de gespaarde zegels. Tear liet mij ook weten dat vooral ouderen nog verzamelen – de aanwas van jongeren is minimaal.

Maar we houden de moed erin en blijven sparen. Dus scheur of knip de postzegels af met ongeveer een halve centimeter papier erom heen en zonder de achterkant van de enveloppe. Alvast weer heel hartelijk dank en hopelijk tot een volgend bericht met een goed resultaat.

Vriendelijke groet, Henny Hendriks – Jongsma’