Handig!

Kruisteken, parels, wijwater, popcorn, goed en kwaad, het kwam allemaal langs tijdens de middag van Lering en Vermaak op zaterdag 9 oktober. Handen was het thema van de catechesemiddag. Zeventien kinderen plus zes (wat) ouderen zijn drie uur lang bezig geweest met het ontdekken van wat handen allemaal kunnen of laten .

Handen kunnen praten. Dat merken we aan de gebarentaal: we zwaaien, steken een duim op (of juist niet) en ja, er zijn ook heel veel andere gebaren waarin we elkaar iets vertellen… De kinderen hebben gekeken naar hoe dove mensen met hun handen praten. Het valt niet mee om je naam zo te spellen!

opgave in doven-handenalfabeth

Handen kunnen aaien en handen kunnen meppen. Wat doen we, waar kiezen we voor? Handen kunnen zegenen. Daar zijn mooie verhalen over te vertellen en mooie afbeeldingen van te bekijken.

In de kerk hebben we handen nodig om bijvoorbeeld het kruisteken te maken, de vredegroet uit te wisselen, de bladzijden van het gezangboek om te slaan. Maar ook niet te vergeten: om te stofzuigen! Ook belangrijk in de kerk, zeker na een middag Lering en Vermaak!

Samen met Anneke de Ridder hebben de kinderen een klei-hand geboetseerd. Een opgave waar hard aan gewerkt werd. In de hand werd een parel gelegd. Want : Weet je dat de Vader je kent, weet je dat je van waarde bent,
weet je dat je een parel bent, een parel in Gods hand!

En er is een geheim, de kinderen weten het, over hoe het er in de hemel toe gaat… Wilt u het weten? Vraagt het maar eens aan zo’ n Lering en Vermaak-kind