Eerste zondag van de Advent

kinderen geven de vredegroet
‘Kijk eens om je heen’ klonk op verschillende manieren in de viering van jong en oud op zondag 28 november. In het eerste lied werd al gezongen ‘kijk eens om je heen; geef elkaar de hand, je bent niet alleen.’
Ook de profeet Micha, die de kerk kwam binnenlopen, riep daartoe op.

De vorm van de viering was anders dan gewoonlijk. Zo werd in plaats van de schriftlezingen en de preek een verhaal gelezen. Het verhaal van ‘Wasbeer en otter vinden een doos’ sloot mooi aan bij het adventsproject van de kinderkerk.

cover van boek wasbeer en otter vinden een doos

De komende weken gaan de kinderen van de kinderkerk schoenendozen versieren. Ook zullen ze parochianen vragen om een financiele bijdrage zodat de lege dozen gevuld kunnen worden met leuke en bruikbare spullen voor kinderen in bijvoorbeeld Irak en Oeganda.
Het versturen van de dozen kost natuurlijk ook geld! De collecte van zondag 5 december is dan ook bestemd voor deze actie Schoenmaatjes.