Ziel van de Andes


‘Ik laat in mijn schilderijen zien dat het anders moet, dat wij meer respect moeten hebben voor de natuur, ons milieu, de schepping,’ aldus Jaime Colán, kunstenaar uit Peru. Schilderijen van zijn hand staan afgebeeld op de missiekalender 2012. Dat verklaart ook de titel van die kalender: Ziel van de Andes.

Voor Colán (geboren in Lima,1956) is Vincent van Gogh een groot voorbeeld: ‘Vooral de armoede in zijn schilderijen inspireert me, maar ook de zon en het kleurenpalet.’ Het thema armoede is in het werk van Jaime Colán terug te vinden, maar dan in Peruaanse setting. Een ander onderwerp wat de kunstenaar bezighoudt, is het feit dat het niet goed gaat met moeder aarde. In de kalender zijn de drie wijzen bij de geboorte van Jezus vervangen door figuren uit de kust, de bergen en het Amazone-dal van Peru.

Met de aankoop van de missiekalender voor acht euro ondersteunt u het werk van de Missie St. Paulus. In het portaal van de kerk ligt een inteken-/bestellijst.

afbeelding missiekalender