Van Pegels & Kegels

Beste parochianen, gastleden en vrienden van de parochie,
Twee redenen voor een extra email nieuwsbrief:

Eerst maar de pegels

Natuurlijk heeft u hem al doorgelezen: de laatste, speciale editie van de St. Vitus. Met daarin alle informatie over de grootste collecte van Nederland, de actie Kerkbalans. En natuurlijk heeft u het kaartje al ingevuld en neemt u de enveloppe een van de komende zondagen mee naar de kerk.

En dan toch nog een extra email-nieuwsbrief daarover? Jazeker. Al was het maar om nog eens te zeggen hoeveel er eigenlijk van die actie kerkbalans afhangt. Dat het de (materiële) bron is, waaruit we kunnen putten om te doen wat we willen doen in Hilversum en omgeving. Dat de kachel niet vanzelf brandt en de kameel op het kerstplein niet uit de lucht komt vallen. 

Ook om te zeggen dat het niet een vrijblijvende vraag is die gesteld wordt, maar een aansporing om mee te doen en bij te dragen aan de levende parochie, die we willen zijn. Om te laten merken hoe serieus we als kerkbestuur het nemen om de financiën van de parochie op orde te hebben en niet achterover willen leunen in de gedachte dat ‘er altijd nog wel ergens een potje is’, als er al potjes zouden zijn. Een levende kerk draait op ‘levend’ geld! Vandaar…

Inmiddels is het een goede gewoonte geworden om de antwoordkaarten in de envelop mee te nemen naar de viering van de Opdracht van Heer in de Tempel (of Maria Lichtmis), dat dit jaar op 5 februari gevierd wordt. Dan heeft u nog even om erover na te denken… We rekenen op uw ruimhartige bijdrage in dit nieuwe jaar!

En dan naar de kegels!

Want op 21 januari organiseer Vita Nuova weer de jaarlijkse bowlingavond. Dé  kans om de extra kilootjes van de feestmaand er weer af te krijgen! Een avond waarop iedereen, van jong en oud, zijn of haar kunsten mag vertonen. Kom ook gezellig langs!

21 januari dus, van 20.00 uur tot 21.30 uur (aanwezig 19.30 uur) in het bowlingcentrum aan het Noordse Bosje in Hilversum. De kosten bedragen € 6,- pp, en dat is inclusief een drankje. Bij genoeg aanmeldingen van kinderen, zorgen wij ook voor een speciale kinderbaan. Geef je snel op want vol is vol!

Opgeven kan tot en met 12 januari bij Maaike Giskes (06-12623188)  of via email: maaikegiskes@hotmail.com )

Met hartelijke groet,

namens het kerkbestuur
Dio van Maaren