Passieconcert

In onze eigen kerk op 11 maart om 16.00 uur. Een moment om muzikaal stil te staan bij de lijdenstijd. Bart Klijnsmit – orgel, Evely Dijk – sopraan, Antonis Pratsinakis – cello en ons kerkkoor St. Vitus denken die middag een interessant programma te bieden.

Op het programma staan werken van onder andere Bach (cellosuite), Brahms en Fiocco. Van deze laatste componist (18e eeuws uit Vlaanderen) worden de Lamentaties (Klaagliederen van Jeremia) uitgevoerd, een samenspel tussen sopraan, cello en basso continuo. Dit prachtige werk wordt jammer genoeg zelden uitgevoerd. De muziek heeft qua klank en uitbundigheid iets weg van de grote componist Handel.

U bent van harte welkom. Toegang is gratis – uw waardering kunt u bij de uitgang eventueel laten blijken door een bijdrage te leveren aan het restauratiefonds voor het orgel.

(Afbeelding: Michelangelo)