De merel in de kinderpaasnacht

Het  verhaal van Jezus’ arrestatie, zijn veroordeling en dood roept een heel ander gevoel op dan het verhaal van Kerstmis. De kinderen en hun ouders die toch naar de Kinderpaasnacht kwamen kregen wel een bijzondere viering mee. In de kerk werd met afbeeldingen op de beamer verteld over de laatste uren van Jezus. Einde verhaal? Nee, iedereen ging naar buiten, naar het vuur dat brandde op het kerkplein. Daar werd de grote paaskaars aangestoken, teken van iets groots en bijna niet te geloven: de opstanding van Jezus. In de kerk werd het licht van de paaskaars verspreid en werd elk kind en iedere aanwezige zo’n lichtdrager. Verrassend was het verhaal van de merel daarna. In de vogelgeluiden hoorden we hoe het verdriet over de dood van Jezus via heel veel vragen omsloeg in een vrolijk lied over het leven dat verder gaat. Als aandenken aan de boodschap van Pasen kregen alle kinderen een vogelhuisje mee.