Zangavond

Wie van zingen houdt of eens wil uitproberen of zingen wat voor hem of haar is, is woensdagavond 18 april hartelijk welkom op de zangavond. Op deze avond kunnen deelnemers kennismaken met de breedheid en gevarieerdheid van de oud-katholieke zangcultuur: van gregoriaans via protestantse melodieën en Engelse hymnen tot liederen van Huub Oosterhuis en natuurlijk ontbreken ook de ‘echte’ oud-katholieke liederen van Rinkel en Verhey niet.

Zingen is een belangrijk onderdeel van de oud-katholieke liturgie. In die liturgie gaat het om participatie. Daarom zingen oud-katholieken op zondagochtend in een voortdurende afwisseling van priester, koor en gemeente. Kerkmusicus Bart Klijnsmit en pastoor Leen Wijker lichten dit toe op 18 april.

Bart Klijnsmit zal de deelnemers ook wat kneepjes van het zingen leren. Want hoe zing je nu eigenlijk gregoriaans? En waarom zingen we nog steeds gregoriaanse liederen? Op de zangavond ontdekken de deelnemers hoe één en dezelfde psalm op verschillende manieren gezongen kan worden.

De zangavond begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. In de pauze is er muziek en na de zangavond is er nog gelegenheid voor een drankje. Deelname is gratis.

Het koor van de oud-katholieke St. Vitus werkt aan de avond mee. In verband met de catering is aanmelden gewenst. Dat kan door een email te sturen naar pastoor@stvitus.nl.