Zomerfeest

Het weer was niet zo zomers, maar dat maakte de afsluiting van de catechese niet minder feestelijk. Ook kinderen/ jongeren uit Hilversum waren naar het zomerfeest op zondag 24 juni in Utrecht gegaan. Op de ok-jongerenwebsite staat het ‘officiële’ verslag. Hieronder wat de Hilversummers ervan vonden.

Het was een leuke dag. Eerst met de trein van Hilversum naar Utrecht. Toen we daar aankwamen zijn we eerst naar de kerk gegaan. We hebben ook een leuke film gezien over Noach. Niet van het oude verhaal maar het ging over een rijke man die in deze tijd leefde en een ark moest bouwen. Alle dieren liepen achter hem aan. Dat was leuk. We hebben gefrituurde sprinkhanen gegeten en dat was lekker. Na de barbecue zijn we weer met de trein naar huis gegaan.
Daan

 

Op zondag 24 juni was het zomerfeest in de Kathedraal van Utrecht. Deze regenachtige dag begon met een kerkdienst ter ere van Johannes de Doper, wiens verjaardag die dag was. Hij leefde vroeger in de tijd van Jezus en wees gelovigen de weg wat ze moesten doen. Hij zei bijvoorbeeld dat mensen moesten leven volgens de Zeven werken van Barmhartigheid. Dat zijn goede daden van de mens om anderen te helpen. Zo staat daar bijvoorbeeld dat je daklozen onderdak moet geven, gevangenen moet bezoeken, mensen moet kleden en zwakken eten en drinken moet geven als je zelf genoeg hebt.   Wat ik leuk vond aan de dienst, was dat het geen hele volwassen dienst was, maar ook niet heel kinderachtig. Het programma van deze ouder-kinddienst was mooi aangepast. Het was leuk voor iedereen. Later op de dag zijn we naar het oudste verpleeghuis van Nederland gewandeld. In het gebouw kregen we een schilderij te zien, waaruit de kinderen alle Zeven werken van Barmhartigheid konden vinden.  
Max van Wijk

(Meester van Alkmaar 1504)

Het zomerfeest ging over sporen en zo, dus we zouden een speurtocht doen. Maar het regende heel hard dus gingen we een film kijken. Daarna gingen we dingen klaarmaken voor de barbecue, bijvoorbeeld taart maken, partytent opzetten etc. Toen begon de barbecue. Het was een leuke dag.
door Yonne

We gingen naar een kerk in Utrecht, daar was een kerkdienst. Het ging over “Wegwijzers”. Eerst moesten de mensen dingen op een soort pijlen schrijven, dingen die zorgden dat je een goed leven had. Daarna konden alle kinderen naar voren komen. Ze gingen in een kring staan en kregen de zegen of deden communie. Toen de dienst afgelopen was gingen de mensen van het zomerfeest naar een soort zaal. Daar gingen we eten en een spel doen. Toen gingen we naar een oud verzorgingshuis. Toen we terug waren gingen we alles voorbereiden voor de barbecue en daarna was de barbecue. 
Jesse