Open Kerkdag: Glas-in-lood

Op zaterdag 29 september kan het publiek genieten van het interieur van een aantal kerken in Hilversum. Vanaf 13.00 tot 16.30 uur houden de Oud-Katholieke Kerk Sint Vitus aan het Melkpad, de Regenboogkerk aan de Koningsstraat, de Grote Kerk op de Kerkbrink, de Rooms-Katholieke kerk Sint Vitus aan de Emmastraat en het Leger des Heils in de Bussumerstraat open huis.

De Stichting Kerkarchitectuur Hilversum wil de cultuur, historie en de architectuur van kerken en andere monumentale gebouwen in Hilversum onder de aandacht brengen van een breed publiek door diverse activiteiten. De activiteiten van de stichting zijn er op gericht om ieder jaar in vijf Hilversumse kerkgebouwen een open dag te organiseren.

In iedere kerk is op de open kerk-dagen wat te doen. Dit jaar met name rond het thema “glas-in-lood”. In de Regenboogkerk is een tentoonstelling. In de twee Vitus-kerken is een rondleiding langs de glas-in-lood-ramen. En in de Grote Kerk kan men zien hoe glas-in-loodramen worden gemaakt. Het Leger des Heils geeft in zijn kerk uitgebreid uitleg over wat de organisatie doet.
In de Regenboogkerk is een prachtige expositie van werken van Joan Lichtenbelt en Paul Jansen (ruimtelijke objecten en schilderijen).