Paaswakes 2013 in beeld

En zo werd het de nacht van Pasen. Echt nacht dit keer, ook al voor de kinderen, zo vroeg viel Pasen dit jaar. 

Het begon in de kerk, waar aan de hand van een stripverhaal het verhaal van Jezus tot aan zijn sterven werd verteld:

Daarna was het tijd om naar buiten te gaan en te verzamelen rondom het vuur. De nieuwe, zware paaskaars werd aangestoken en de wierook werd door de verzamelde kinderen gekeurd:

Terug in de kerk zien we hoeveel licht één zo’n kaars kan geven. We horen dat het verhaal niet afloopt met de dood van Jezus, maar dat er vrouwen bij het graf waren die toch echt gezien en gehoord hebben dat hij leeft! We steken ons eigen kaarsje aan en de hele donkere kerk wordt licht! 

Jezus is opgestaan, maar wat hebben we daar nu eigenlijk aan? Nienke neemt de kinderen mee in een spel rondom vooroordelen. Zo vaak plakken we stickers op elkaar en denken we meteen ons oordeel over mensen klaar te kunnen hebben, zoals mensen dat ook over Jezus hadden. Eerst was ie de koning en nog maar even later riepen ze ‘kruisig hem’. Aan het eind van het verhaal verbrandt de pastoor de stickers en bidden we voor de wereld en voor nieuw leven:

Dan wordt het tijd om precies hetzelfde nog eens te doen, maar dan voor de volwassenen. Zoals al de hele week, was ook deze nacht de bisschop te gast en ging hij voor in de viering: