Water in de kerk

Het seizoen van Lering en Vermaak werd afgesloten op 6 april. Een gezellige middag, waarop we begonnen als de meeste zaterdagen van Lering en Vermaak, maar die extra feestelijk (en vooral lekker) werd afgesloten!
De kinderen volgden rond het thema ‘water’ een circuit met daarin drie verschillende werkgroepjes. In de Bijbel staan volop verhalen die met water te maken hebben. De Lering en Vermakers wisten er veel uit hun hoofd op te noemen! Van één verhaal hebben we een klein stukje film gekeken: Jezus die over het water loopt. Leuk om naar te kijken, maar wat moeten we nu met dit verhaal? We hebben er met elkaar over gepraat en bedacht hoe mooi het is dat Jezus de baas over de storm is en het water rustig kan maken. En dat Hij tegen de discipelen zegt dat ze niet bang hoeven te zijn. Bij pastoor Leen en Maghali hebben de kinderen geleerd over water in de kerk. De pastoor schonk water over de handen van de kinderen. Zij kregen daarmee een handwassing. Dit wordt in de viering ook bij de pastoor gedaan. De kinderen vonden het water heel koud, maar wel lekker fris. Nadat er een werkblad over water was gemaakt, liepen de kinderen door de kerk en stonden ze stil op plekken die met water te maken hebben: het doopvont, de kruik met daarin het gezegende water, de wijwaterbakjes aan de muur. Toen de pastoor de kinderen hierover had verteld, mochten de kinderen hun vingers in het water stoppen en bij zichzelf een kruis maken. Dit vonden ze heel bijzonder om te doen. Met een aantal flessen gevuld met water hebben de kinderen ook muziek gemaakt. Nadat Lisa verteld had wat het verschil is tussen ritme en melodie, konden de kinderen aan de slag. Door verschillende hoeveelheden water kregen de flessen een andere klank als je erop tikte met een stok en lepel. Op deze manier hebben we geprobeerd de bekende melodie van ‘Vader Jacob’ na te spelen. Dit was nog lang zo makkelijk niet, maar voor een groot deel is het ons wel gelukt!
Na al dat bezig zijn met water hadden we wel dorst en zin in wat lekkers gekregen. Samen zijn we naar de McDonalds gelopen, waar de kinderen een patatje of een hamburger kregen met wat lekkers te drinken.
Het was een gezellige middag waarin we veel geleerd hebben. Helaas is er een aantal kinderen waarvoor dit het laatste seizoen Lering en Vermaak was. Wij wensen deze kinderen veel succes en plezier met de catechese!

De leiding van Lering en Vermaak