Samen aan tafel

Het plan lag er al eerder, maar de uitnodigingen van de kerkbestuursleden aan zoveel mogelijk parochianen worden deze weken rondgestuurd: komt u ook mee-eten? Pastoor Leen Wijker dekte afgelopen zaterdag de grote tafel in de bestuurskamer voor een aantal senioren. Maria Blom – Blokland schreef erover:

‘Ouderen en bidden….
Als resultaat van een brainstormsessie binnen het kerkbestuur zullen groepjes parochianen die niet meer, of met moeite, naar de kerk kunnen komen, worden uitgenodigd voor een maaltijd en onderling gesprek. De wandelstokken kwamen er aan te pas, maar we wáren er op zaterdagavond de 28ste! Na een drankje bleek de grote ronde tafel in de pastorie ideaal voor praten en luisteren. Pastoor zorgde eigenhandig voor een heerlijke warme maaltijd, maar  vooral: hij stimuleerde ons om met elkaar de diepte in te gaan. Wij ouderen worden geconfronteerd met ziekte en beperkingen, maar ook – steeds vaker – met het sterven van geliefden en dierbare vrienden. Bidden wij nog wel? En zo ja, Hoe en Waarvoor bid je nog? Geloof je dat het gebed gehoord en verhoord wordt? Heel persoonlijke vragen, waarover bewust en eerlijk met elkaar gedachten en gevoelens gedeeld werden. Twijfel en ongeloof en tóch ook vastgehouden worden, verdriet en mensen vinden om dingen mee te delen. Een eerlijke (en heerlijke) avond en een pastoor om van te houden. Pastoor en kerkbestuur: een briljant initiatief!’