De troostende schoonheid van een begraafplaats

Het Filmtheater Hilversum heeft op ons verzoek een film geprogrammeerd, die aansluit bij Allerzielen: Forever van regisseur Heddy Honigmann. Père-Lachaise in Parijs in een van de mooiste begraafplaatsen van de wereld en een van de bekendste. Dat laatste is te danken aan het feit dat veel grote artiesten van over de hele wereld hier hun laatste rustplaats vonden. Sommigen van hen, zoals Edith Piaf, Jim Morrison, Marcel Proust of Frederic Chopin, worden nog steeds massaal geëerd. Anderen zijn in vergetelheid geraakt. Hun graf wordt nog slechts bezocht door een enkele bewonderaar. In Forever leren we de mysterieuze, rustgevende en troostende schoonheid van Père-Lachaise kennen door de ogen van een aantal mensen. Sommigen komen ‘gewoon’ het graf van hun eigen ouders, partner of vrienden bezoeken. Anderen komen hun geliefde artiest eer bewijzen. Forever is te zien op zaterdag 2 november en begint om 16.00 uur. Na de film is er alle ruimte om na te praten. Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden bij het Filmtheater Hilversum 035-6235466 (van 13.15 tot 23.30 uur ) of via de website www.filmtheaterhilversum.nl. Van harte aanbevolen!