Advent 2013: Kinderkerkcafé!

Dit jaar doen we het eens heel anders! In aanloop naar kerst geen gewone diensten. Nee, dit jaar vier zondagen lang de kans om het kinderkerkcafé te bezoeken! Het kinderkerkcafé begint zondag 1 december gelijk om 10.00 uur. Dus niet eerst met je ouders mee naar de kerk! Dan mis je het serveren van de drankjes en de kans om even bij te praten met de anderen. Eten mag natuurlijk ook niet ontbreken en daarom zullen we één of twee bezoekers vragen om wat lekkers mee te nemen. Zelf gebakken cake, fruit, pannenkoeken, komkommer of een compleet Engels ontbijt met bloedworst. Alles mag; als je het maar wil delen! In een café kom je vaak in gesprek met andere mensen. Wij hopelijk ook. Naar aanleiding van bijvoorbeeld een verhaal of een filmfragment bespreken we een thema rond kerst. Elke zondag een ander. Welk thema we hebben zal op de parochiewebsite komen te staan. 

Het kinderkerkcafé is er voor iedereen van 7-15 jaar, waarbij er (zoals in elk café) vanzelf groepjes zullen ontstaan. De jongsten zullen waarschijnlijk snel verdwijnen richting knutselbar. De ouderen verwacht ik te vinden op de loungebank (als die er zouden zijn…) Trouwens; het leukste van een café is dat je (nieuwe) mensen leert kennen en dat het er gezellig druk is. Dus….je begrijpt het al, iedereen is welkom. 

We horen graag of je komt in verband met het verdelen van de lekkernijen; mail naar Nienke036@me.com of jutta@okkn.nl. Maar je mag ook gewoon op het laatste moment binnenstappen. 

De allerkleinsten (0-6 jaar) bezoeken tijdens de adventsperiode de kinderkerkkantine. Daar hopen we ook op bezoekers die wat te eten meenemen. Dan zullen wij zorgen voor wat lekkers te drinken. En uiteraard gaan we daar ook aan de slag met kerst; verhaal, film, knutselen en zingen. Hartstikke gezellig!