De schepping als een nieuwbouwhuis

 Lering en VermaakAfgelopen zaterdag 9 november was er weer een Lering en Vermaak-middag. Het thema van deze keer was “De Schepping”. Ook waren er twee nieuwe Lering en Vermakers bij voor de eerste keer. Welkom Anna en Anna!

We begonnen de middag met een spel over de verschillende dingen die God gemaakt heeft. De kinderen kwamen tot de ontdekking dat er toch wel heel veel verschillende dingen zijn! Ook hebben we het gehad over lievelingsdieren van de kinderen: dolfijnen, zeehonden, paarden en het stoere jachtluipaard.

Om kennis te maken met wat groeit hebben de kinderen een potje versierd om hier later tuinkers in de zaaien. De potjes zijn prachtig geworden en de kinderen hebben goed hun best gedaan!

 

Met pastoor Leen zagen de kinderen een mooie film van de schepping. De schepping werd hierin vergeleken met een nieuwbouwhuis. Waarmee zou jij beginnen als je zo’n huis in moet richten? Je hebt licht nodig om alles goed te kunnen zien en daarna ga je behangen of schilderen, anders is het ook maar zo kaal! Toch is een huis of kamer niet veel waard zonder persoonlijke dingen, bijvoorbeeld foto’s of posters. Daarnaast hebben de kinderen samen het scheppingsverhaal gelezen en hebben ze hierover gesproken.

De middag werd afgesloten met een quiz over alles wat de kinderen geleerd hebben. De jongens streden tegen de meiden om een wel heel lekkere prijs: speculaasjes! Het was een spannende strijd met Maghali als quizmaster. Uiteindelijk hebben de jongens gewonnen, maar ja.. zij hadden ook wel heel veel mazzel met een pastoor in hun team vonden de meiden! Nogmaals van harte gefeliciteerd, jongens!

Het was een hele gezellige middag en we hopen dat jullie er allemaal weer bij zijn volgende keer!