Gemeente Hilversum herdenkt slachtoffers MH17

Met een herdenkingsbijeenkomst op zondag 17 augustus om 15.00 uur in de St. Vituskerk (Emmastraat) staat de gemeente Hilversum stil bij de vliegramp met de MH17. In overleg met familie, sportclubs en scholen zal de bijeenkomst vorm krijgen. Als de kerk vol zit, zijn er schermen op het terrein van de kerk. Er wordt door enkele Hilversummers een stille tocht georganiseerd voorafgaand aan de herdenking. Deze stille tocht start op het Laapersveld om 13.45 uur. Volg de Facebook pagina voor meer informatie.


Namens de organisatie van de Stille Tocht worden deelnemers van de stille tocht verzocht om witte kleding en een witte bloem te dragen. De bloem kan in/bij de Sint Vituskerk worden neergelegd. Na de Stille Tocht worden bij de Sint Vituskerk 298 witte ballonnen omhoog gelaten aan iedere ballon zal een kaartje hangen met één van de namen van de slachtoffers. Alle deelnemers die behoefte hebben een eigen ballon omhoog te laten mogen mee doen.Wij raden iedereen die een eigen ballon wil oplaten aan om Eco-logische ballonnen te nemen.De zangeres Suzan Voorn zal tijdens het oplaten van de ballonnen een optreden doen.