Zingen in Friesland

Op zaterdag 16 augustus gingen wij, dat zijn de leden van ons kerkkoor, naar Hindeloopen om daar de opening van het nieuwe seizoen te vieren. Een van de koorleden ontving ons met koffie en thee bij haar stacaravan op de plaatselijke camping. Nadat we zo voor het eerst in enkele weken bijeen waren gekomen vertrokken we naar het kleine dorpje Molkwerum, een paar kilometer ten zuiden van Hindeloopen. Daar in dat dorpje staat de Hervormde Sint Lebuïnuskerk waar wij gastvrij werden ontvangen. Het is een kleine kerk van dik vierhonderd jaar oud en verkeert in prima staat. Wij zongen daar voor 26 aanwezige belangstellenden diverse koorwerken van onder andere J.S. Bach, S.S. Wesley, D. Buxtehude en J. Pachelbel. Dirigent Bart had zijn kistorgel meegenomen, maar bespeelde ook het kerkorgel. Nadat wij ons repertoire hadden gezongen werden wij bedankt met een warm applaus van de toehoorders. Dit optreden was voor ons een plezierige manier om de draad in onze eigen parochie weer op te pakken. Na gedaan gezang vertrokken wij weer naar de camping waar ons in het restaurant een heerlijke maaltijd werd opgediend.

Met een tevreden gevoel vertrokken wij die avond huiswaarts, vol goede zin voor het komende jaar.

Piet van Vledder (tekst), Ingeborg Hendriks (foto’s)