Dan is het 2139…..

 
125 jaar St Vitus aan het Melkpad. Hoe zou dat er over nog 125 jaar uitzien? Dan is het 2139…..
Op zondag 23 november (‘s middags om half drie) vieren we feestelijk dat onze kerk in Hilversum 125 jaar bestaat.

Natuurlijk doen we als kinderkerk iets speciaals!   
Wat gaan we doen?
We gaan een grote maquette/kijkdoos maken. Dat is eigenlijk een soort klein voorbeeld van een gebouw. Een voorbeeld van hoe wij, de kinderen van de kinderkerk, denken dat onze kerk er over 125 jaar uit zou kunnen zien.

Staan er dan nog banken in en beelden, een altaar? Knielen we nog?  Wat is er weg en wat is erbij gekomen?  Is de kerkdienst binnen of misschien buiten? Is er nog kerk….?
Wat willen we nu van jou?
Van een hele grote doos gaan we het kerkgebouw van de toekomst maken. De voorkant is een tekening van de kerk zoals die nu is. De achterkant wordt een voorbeeld van hoe de buitenkant over 125 jaar zou kunnen zijn. En binnenin, als in een soort kijkdoos, moeten de dingen komen die jullie bedenken voor in het kerkgebouw over 125 jaar.

Stoelen, banken, kussens, zitzakken, andere ramen, zijn er kaarsen?  Wel of geen altaar, of een ander soort altaar, wat voor kleuren, …….
Willen jullie hier vast over nadenken? Ideetjes bedenken?  En misschien zelfs thuis wat maken of spulletjes meenemen die je nodig hebt om te knutselen? We hebben drie zondagen de tijd. Op de derde zondag, 23 november,  moeten we het af zijn. Dan nemen we de maquette mee naar binnen om te laten zien, aan het eind van de feestviering.
Als je vragen of ideeen hebt, mag je natuurlijk ook een mail sturen. Dat mag voor de maquette/kijkdoos naar
laurette.vangeene@gmail.com.