Verwarring rond de kribbe…

Vóór in de kerk, zo’n beetje onder de preekstoel, staat de grote kerststal. Het stro ligt op de vloer, er brandt een ster boven de stal, de schapen en de os staan er op hun gemak, Maria zit in het stro, Jozef staat vlak bij haar en het kindeke… Ja, dat kindeke! Wie voor de kerststal staat, valt het meteen op: dat kindeke dat daar in z’n felrode truitje in de kribbe ligt is een andere dan we voorgaande jaren in die stal zijn tegengekomen. Hoezo dit? Het meest rationele antwoord is dat de opbouwers van de kerststal het beeldje van het kind niet hebben aangetroffen op de plek waar de beeldengroep bewaard wordt. Het oorspronkelijke kindeke is dus zoek! Het gonst in de parochie inmiddels van allerlei theoriën over deze opmerkelijke stalgebeurtenis. Wat moeten we daar van denken? Is het een teken? Werd het tijd om het oude los te laten en iets nieuws toe te laten? En waar staat dat rood van het truitje voor? Trouwens, met dat witte kruis erop associeer je het meteen met Zwitserland. Wat wil dat dan weer zeggen? Of had de kribbe leeg moeten blijven? En wat had dat dan betekend? En… Verwarring dus rond die kribbe. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, we houden u op de hoogte 🙂