Op reis maar niet op vakantie

Afgelopen woensdag was het weer aswoensdag. De start van de vastenperiode. Nog veertigdagen voordat we het paasfeest weer mogen vieren. Ook dit jaar proberen we in deze periode iets speciaals met de kinderen te doen. 

Het thema van dit jaar is: op reis maar niet op vakantie! De opzet van het vastenproject is dit jaar iets anders; In de kinderkerk gaan de kinderen zoals altijd aan het werk rond een bijbelverhaal. Maar daarnaast is er aandacht voor een thema waarin we wat leren over vasten wat wordt gekoppeld aan een reis. Een reis die je zelf kunt maken! In je hoofd, of thuis. Door middel van een opdracht die je in de week na de dienst thuis kunt doen. Is het gelukt je opdracht te doen? Dan krijg je de week erna een stempel in je pelgrimspaspoort. 

Ook vragen we de volwassenen om samen met de kinderen op reis te gaan. Doen er volwassenen mee? Dan kunnen we met elkaar de reis naar Pasen maken!

Zoals elk jaar zullen we ook dit jaar weer een kinderpaasnacht vieren voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Dit zal zijn op zaterdag 4 april. Jullie zijn en u bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet, de kinderkerk.
(Afbeelding: Alie Holman)