Films in de veertigdagentijd: Jezus in beeld

Voor de vierde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Regenboogkerk en de Oud-Katholieke parochie Sint Vitus tijdens de Veertigdagentijd een cyclus met films die passen bij de Lijdenstijd en Pasen of anderszins gaan over lijden en opoffering. Iedere film wordt voorafgegaan door een inleiding en na afloop kort nabesproken.

Dinsdag 24 februari: Jezus in beeld

Onder bovenstaande titel publiceerde ds. Freek Bakker een boek dat het resultaat is van zijn studie naar de manier waarop Jezus van Nazareth te zien is geweest op het witte doek, van de zwijgende beginjaren van de film tot in de huidige tijd.

‘Jezusfilms’ werden door kerkelijke gezagsdragers steeds nauwlettend gevolgd en beoordeeld. Hun aanvankelijk negatieve opstelling veranderde langzaam in een voorwaardelijk positieve houding. Het medium film dwong het christendom tot een nieuwe bezinning op de uitbeelding van Jezus.

Freek L. Bakker, sinds 2003 werkzaam als universitair docent aan het Departement Religiewetenschap en Theologie van de Universiteit Utrecht, zal zijn verhaal illustreren met een aantal filmfragmenten.  (Lengte ca. 80 minuten)

Aanvang: om 13.30 uur en om 20.15 uur.
Filmtheater Hilversum vindt u aan het Heerenplein. Kaarten zijn vooraf te reserveren.