Films in de veertigdagentijd: The Ten Commandments

Voor de vierde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Regenboogkerk en onze parochie tijdens de Veertigdagentijd een cyclus met films die passen bij de lijdenstijd en Pasen of anderszins gaan over lijden en opoffering. Iedere film wordt voorafgegaan door een inleiding en na afloop kort nabesproken.

Dinsdag 10 maart: The Ten Commandments

Deze groots opgezette film vertelt het verhaal van Mozes. Van God krijgt hij de opdracht om de joden uit Egypte weg te voeren naar het beloofde land. Alle technische vernuft van dat moment op het gebied van speciale effecten werd in de film geïnvesteerd. De scène dat de Rode Zee zich splitst om de joden door te laten is nog steeds indrukwekkend.

Inleider: ds. Jurjen Zeilstra

Aanvang: om 13.30 uur en om NB 19.15 uur(vanwege lengte film)
Filmtheater Hilversum vindt u aan het Heerenplein. Kaarten zijn vooraf te reserveren.