In een hutje op de Veluwe

Een weekendje weg met vrienden / vogels spotten / burlen / lange wandelingen maken / op everzwijnenjacht…. Zomaar wat dingen waarmee je je best zou kunnen vermaken, met een weekendje op de Veluwe! Of… een beleidsdag, voor de OKKN? Valt dat nog onder vermaak? 

Nou, nee. Gezellig wordt het ongetwijfeld wel, maar dat is niet het doel. Vrijdagavond verzamelen een dertigtal leden van de Oud-Katholieke Kerk (geestelijken, experts, synodalen) zich in dat hutje op de Veluwe om met elkaar te werken aan een nieuwe beleidsplan voor de komende jaren.

De afgelopen tijd is er in de synode veel te doen om geweest. In het kort:
Het beleidsplan (gemaakt door het CB) dat er lag, werd weggestemd. Te weinig draagvlak.

  • OK, dan gaan we met elkaar praten over: hoe moeten we het dan aanpakken? Wat willen we? 
  • Gesprek! Tijdens een extra synode, clusters, en ook de afgelopen synode van november 2014.
  • Gesprek omzetten in beleid: NU!

Van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag is ons gezamelijk doel de inhoud van het (concept)beleidsplan in hoofdlijnen te formuleren, en de uitkomsten van eerder gevoerde gesprekken hierin te verwerken. Tja – nog steeds concept. Het Collegiaal Bestuur maakt het uiteindelijke beleidsplan. Waar de synode weer over mag stemmen. Een work in progress dus. Maar het weekend waard!

Tot zover even deze update. We houden up de hoogte! 🙂

Groet,
Jillis van Maaren,
1e synodaal te Hilversum