Praten met koffie: vrede verbindt


Zondag 20 september, vredeszondag. Het motto van de Vredesweek 2015 is Vrede verbindt. Klinkt mooi, verbinden, handen uitsteken naar elkaar. En het gebeurt ook, georganiseerd of spontaan, mensen die zich verbinden met een ander. En het gebeurt ook niet, mensen die zich afkeren van andere mensen.
Het journaal en de kranten laten ons dagelijks zien hoe grote groepen mannen, vrouwen en kinderen op de vlucht zijn. Regeringsleiders worstelen met vragen over de opvang. Vrijwilligers en professionals ploeteren om de mensen die aankomen goede opvang te bieden.
Concreet komt de vraag naar vrede en verbinden dichterbij nu vluchtelingen in Europa, in Nederland, in Hilversum een goed heenkomen hopen te vinden. Wat denken wij daarbij? Raakt dit ook aan ons geloof? Wat mag je verwachten van een kerk? En zouden wij als parochie iets kunnen betekenen?
Iedereen is uitgenodigd aan te schuiven en mee te praten en denken aanstaande zondag na de eucharistieviering!