Allerheiligen, Allerzielen

Allerheiligen is de feestdag waarop de nagedachtenis aan heiligen en martelaren wordt gevierd. De feestdag valt traditiegetrouw op 1 november. De dag erna is het Allerzielen en herdenkt de kerk de eigen overledenen.

In de viering van zondagochtend 1 november staan we stil bij Allerheiligen en is er ook gelegenheid om de overledenen te gedenken. De namen van overleden parochianen van het afgelopen jaar worden genoemd en een ieder kan een kaarsje aansteken.
De viering begint om 11.00 uur.
Aansluitend blijft de kerk open voor stilte en gedenken.

Zondagavond zal om 17.30 uur een herdenkingsconcert ter gelegenheid van Allerzielen worden gehouden. Behalve muziek zullen ook meditatieve teksten te horen zijn. Het kerkkoor, onder leiding van Bart Klijnsmit en Gerard de Ridder, zal het bekende Requiem van Gabriel Fauré in een kleine bezetting uitvoeren. Ook kunt u luisteren naar werk van onder meer Johann Sebastian Bach, Maurice Duruflé en Franz Liszt.
De toegang is vrij; Iedereen is van harte welkom. Bij de uitgang is er een collecte waarvan de opbrengst gaat naar Vluchtelingenwerk Midden-Nederland.

Op maandag 2 november is er tussen 17.00 en 19.30 uur voor iedereen gelegenheid om de overledenen te gedenken. De kerk is dan open voor wie de stilte zoekt of een kaarsje wil aansteken. Tegen 19.30 uur is er een kort meditatief moment.