De kerk ruikt groen…

Takkenbossen in het portaal, dikke stengels, mooie kleurige bloemen, groen in allerlei soorten. Wie zaterdagochtend 3 oktober de kerk binnen wilde gaan, moest met grote stappen over al die geplukte en geoogste tuinplanten. Leden van de bloemengroep hebben met aandacht en creativiteit de kerk versierd voor de oogstdienst op zondag 4 oktober. Behalve de bloemengroep waren nog meer parochianen bezig met geurige producten: zij maakten de fruitbakjes die zondag weggebracht zullen worden naar parochianen die niet meer naar de kerk kunnen komen of die een bemoediging kunnen gebruiken. Na een aantal uur flink doorwerken waren bloemschikkers en bakjesmakers klaar. Het portaal werd aangeveegd en ‘s middags konden de bezoekers van de open kerk al genieten van een prachtig aangeklede kerk.
Genieten met hun ogen en genieten met hun neus, want het ruikt er heerlijk groen en nazomers! Complimenten aan degenen die (best al vroeg voor een zaterdag) zich hiervoor hebben ingespannen.

(En, hoe is het geworden, vraagt u zich natuurlijk af, hoe ziet ‘t eruit? U bent welkom zondagochtend 4 oktober om 11.00 uur bij de oogstdienst.)

Foto’s: Marc de Groot